Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kredietunie Veenkoloniën en Oostermoer in startblokken

Archieffoto – Remco van Suchtelen van de Haare op bezoek bij RTV1

STADSKANAAL – Kleine ondernemers in de Kanaalstreek en omstreken kunnen binnenkort om geld aankloppen bij de Kredietunie ‘Veenkoloniën en Oostermoer’. De Kredietunie verstrekt leningen als grote banken aarzelen om de buidel te trekken. “Dan kunnen wij mogelijk helpen, al dan niet in samenwerking met een bank’’, zegt Remco van Suchtelen van de Haare vandaag via het DvhN.

Coöperatie 

Van Suchtelen van de Haare runt een adviesbureau in Stadskanaal en wordt best vaak geconfronteerd met kleine ondernemers die geen lening kunnen krijgen bij een bank. Het gaat dan meestal om beginnende ondernemers, maar ook om mensen die al een bedrijf hebben met vijf tot tien personeelsleden en deze willen uitbreiden. Om die reden heeft Van Suchtelen van de Haare de Kredietunie opgericht. Een coöperatie met een bestuur waarbij andere ondernemers zich als kredietgever kunnen aansluiten. “Zij storten een bedrag in de kas en krijgen daar rente voor terug. Zo wordt de kas van de unie gevoed.’’ De provincie Groningen en de Rabobank hebben inmiddels  subsidies toegezegd.’’ En afgelopen maandag kwamen daar burgemeester en wethouders van Stadskanaal bij. Zij besloten 5000 euro te geven.

Regio

Remco benadrukt dat niet alleen kleine ondernemers uit de gemeente Stadskanaal een beroep op de Kredietunie kunnen doen. Ook ondernemers uit Veendam, Pekela, Vlagtwedde, Bellingwedde, Aa en Hunze en Borger-Odoorn komen in aanmerking. `Wat ook leuk is, is dat de bedrijven die bij ons aankloppen begeleiding kunnen krijgen van de ondernemers die geld in onze kas stoppen`, aldus van Suchtelen. Kredietunie Veenkoloniën en Oostermoer is overigens van plan de eerste leningen pas te verstrekken zodra er minimaal twee ton in de kas zit.

( Lees het hele verhaal op DvhN )

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.