Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voormalig papiergroothandel J.J. Scholten verdwijnt uit straatbeeld

Afscheid pand oud papierhandel J.J. Scholten – Foto: Peter Panneman

WILDERVANK – Iedere inwoner of oud inwoner van de gemeente Veendam kende het pand. Vroeger vol bedrijvigheid maar sinds de jaren 90 stil en verlaten. Het verpauperde pand van de voormalige papiergroothandel J.J.Scholten in Wildervank. Het staat nu nog overeind. Maar dat gaat niet lang meer duren. Begin volgend jaar wordt het gesloopt.

Naast het pand aan de Nijverheidsstraat stond in de jaren 70 ook de fameuze discotheek de Kibbelkoele, later omgedoopt in Barcarolle . Wie ging er niet eens uit. DJ Bert Dekens woonde er destijds vlak naast. Hij heeft het allemaal meegemaakt. De discotheek en de papiergroothandel. Beide zijn er niet meer. Een grasveld rest nog en de talloze herinneringen.

F: Peter Panneman

Woningbouw corporatie Acantus kocht het leegstaande pand ooit in 2007 om er nieuwbouw te plegen. Door de ontwikkelingen op de woningmarkt is dit uiteindelijk nooit gebeurd. Vanwege de technische staat is het volgens de corporatie onhaalbaar om het verpauperde pand te renoveren. In 1921 vestigde firma J.J. Scholten zich in het bedrijfspand, een groothandel voor papier en kantoorartikelen. De zaak floreerde vele decennia tot en met de jaren tachtig.

Oud-medewerkers van Scholten en enkele familieleden brachten afgelopen dinsdagmiddag een laatste bezoek aan het pand.

Foto’s:  Peter Panneman

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.