Direct naar de inhoud.

Drie inbrekers op heterdaad aangehouden

Archieffoto: M. Dol – RTV-S

EXLOO – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Exloo drie inbrekers op heterdaad aangehouden. Het trio, 27, 31 en 44 jaar oud (woonplaatsen onbekend) wordt ervan verdacht kort daarvoor met een vierde verdachte een inbraak te hebben gepleegd in een kledingzaak aan de A-weg in Musselkanaal.

Om in het pand te komen werd een grote ruit vernield. Eénmaal binnen werd veel kleding buit gemaakt. De inbrekers gingen er vervolgens in een bestelbus vandoor. Oplettende getuigen waarschuwden direct via 112 de politie en gaven daarbij onder andere de rijrichting van de bus door. Meerdere agenten gingen achter de inbrekers aan. Tijdens hun rijdende vlucht gooiden de mannen diverse kledingstukken en gereedschappen uit de bestelbus. Na een achtervolging via Musselkanaal, 1eExloermond, Stadskanaal, Buinen en Borger stopten de inbrekers in Exloo. Drie van de vier inzittenden sloegen op de vlucht. De verdachte die bij bestelbus achterbleef werd direct aangehouden. Van het vluchtende trio konden twee in Exloo, onder andere met behulp van een politiehond en na het lossen van een aantal waarschuwingsschoten,  aangehouden worden.

Ondanks een grote zoekactie wist één van de verdachten toch uit handen van de politie te blijven. De drie aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Nader onderzoek volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-