Direct naar de inhoud.

Provincie Drenthe neemt maatregelen verkeersplein Gieten

  • door:
  • op:

N34 – (F: radioloco.nl)
GIETEN – Vandaag start de provincie Drenthe met aanpassingen rondom het verkeersplein Gieten ter verbetering van de doorstroming.

De provincie begint met het aanpassen van de aansluitingen van de N34 op het verkeersplein en het verlengen van de doorgetrokken streep langs de oprit Gieten.

Vanaf 9 januari 2017 komen er tijdens de ochtendspits verkeersregelaars om het verkeer te laten doorrijden. De maatregelen worden genomen naar aanleiding van de resultaten van de verkeersproeven in oktober en de suggesties van weggebruikers ter verbetering van de doorstroming.

Aanpassen aansluitingen rotonde
Gedeputeerde Henk Brink: ‘Samen met weggebruikers hebben we maatregelen bedacht om de doorstroming bij Gieten te verbeteren. Na het uitwerken van een aantal
suggesties, bleek het aanpassen van de aansluitingen op de rotonde zodat het verkeer vloeiender de rotonde op kan, een haalbare en efficiënte manier ter verbetering van de doorstroming. Door het regelen van het verkeer met verkeersregelaars worden de wachtrijen in de ochtendspits korter.

Een andere suggestie die we hebben uitgewerkt is het verlengen van de doorgetrokken streep langs de oprit Gieten, zodat het verkeer hier makkelijker kan invoegen’.

Op verzoek van weggebruikers heeft de provincie in november al een blokkade geplaatst op de rotonde bij de afrit Gieten. Zo is geprobeerd om de irritatie weg te nemen over het oneigenlijk gebruik van deze rotonde.

Verkeershinder nieuwe maatregelen
De aannemer start vandaag met de voorbereidende werkzaamheden. De werkzaamheden duren de hele week. Ook woensdag- en donderdagnacht wordt er aan de weg gewerkt. Er is enige verkeershinder, maar het verkeer kan altijd doorgang vinden. De werkzaamheden die de meeste overlast voor weggebruikers geven, vinden ’s nachts plaats.

Voor een goede verkeersdoorstroming tijdens de werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal