Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veenkoloniën aanzet voor alternatief windmolens

Jan Nieboer vecht tegen de windmolens (F: RTV1)

DEN HAAG/ BORGER – SP en PvdA dienden gisteren een motie in voor een bezinningsperiode voor windpark Drentse Monden en Oostermoer. De motie kreeg steun van bijna de voltallige Tweede Kamer. Enkel de PVV, die niets moet hebben van gesubsidieerde energie, stemde tegen. Dat komt omdat de motie de weg vrijmaakt voor andere gesubsidieerde alternatieven zoals zonne-energie of aardwarmte.

 

Niet afwachten

Wat de minister nu gaat doen zal pas blijken in januari. SP kamerlid Eric Smaling adviseert nu dat de inwoners in de Veenkoloniën niet moeten gaan afwachten maar met alternatieven moeten aankomen zoals een solarpark. Stichting de Zonkoloniën is inmiddels druk bezig met het realiseren van een dergelijk park.

Solarpark

Maandag maakte burgemeester Galama nog bekend dat er twee zonneparken worden gebouwd in Stadskanaal. Ook Jan Nieboer van actiegroep Tegenwind is blij met het uitstellen van de plannen voor een windmolenpark in de Veenkoloniën. Volgens Nieboer is de kans groot dat de plannen voor het windpark van tafel gaan. ‘Er zijn genoeg alternatieven voor zonne-energie die in dezelfde energie opbrengst voorziet als de geplande windmolens. “We alle registers opentrekken om de Veenkoloniën windmolenvrij te houden”, aldus Nieboer.

Bron

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Veenkoloniën aanzet voor alternatief windmolens

  1. Graag uw bronvermelding voor onderstaande tekst:

    Enkel de PVV, die niets moet hebben van gesubsidieerde energie, stemde tegen. Dat komt omdat de motie de weg vrijmaakt voor alternatieven zoals zonne-energie of aardwarmte. Daar moet de PVV niets van hebben.

  2. Misschien weet de PVV ook niet dat ook de kolencentrales en de bouw van de centrales door de overheid worden gesubsidieerd. Maar ach een kleinigheid voor de PVV zeker.
    feiten en meningen lopen daar wel vaker door elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.