Direct naar de inhoud.

Gastpresentator Van de Kolk lijstduwer PvdA

  • door:
  • op:

Jan Willem van de Kolk
RTV1 – Op de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid voor de Tweede Kamerverkiezingen prijken opvallende namen: Maar liefst vier van de top tien kandidaten hebben Groninger wortels: Sharon Dijksma, Attje Kuiken, Henk Nijboer en William Moorlag. Maar de sociaal-democraten hebben ook prominente regionale lijstduwers in huis.

Zo treft de kiezer de naam van Jan-Willem van de Kolk uit Stadskanaal op het stembiljet. De wethouder van de gemeente Bedum is één van de kandidaten waar de kiezers hun stem op uit kunnen brengen.

De afgelopen zomer presenteerde hij voor RTV1 nog zes uitzendingen op de zaterdagochtend. “Het is eervol. Ik sta lijstduwer omdat ik ervan overtuigd ben dat Groningen en Nederland gebaat zijn bij een sterke Partij van de Arbeid. De PvdA staat voor verbinding. Eerlijke kansen voor iedereen. Ik houd er stille hoop op dat de Partij van de Arbeid weer sterk wordt. Daar zijn we met z’n allen bij gebaat”.

Van de Kolk heeft geen idee hoeveel kiezers hij trekt. Als lokale lijsttrekker maakte hij tot twee keren toe zijn partij veruit de grootste in de gemeente Stadskanaal. “Het belangrijkste is dat zoveel mogelijk mensen kiezen voor de PvdA. Maar, eerlijk gezegd, het stimuleert me wel als kiezers mijn vakje rood maken. Ik zal mijn invloed voor de regio en onze inwoners dan maximaal benutten”, aldus lijstduwer Van de Kolk.

(Ingezonden)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal