Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeenten sturen brief naar minister over motie windparken

De plek waar de windmolens (zouden) komen

STADSKANAAL / BORGER – Op 20 december heeft de Tweede Kamer met een grote meerderheid de motie van de leden Smaling en Vos aangenomen met betrekking tot de realisatie van duurzame energie in de Drentse Veenkoloniën. De motie heeft als strekking dat er een periode van bezinning moet worden ingelast voor een zoektocht naar alternatieven voor de nu geplande windparken in het gebied van De Drentse Monden en Oostermoer.

Naar aanleiding van deze motie hebben de colleges van de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Stadskanaal een brief gestuurd aan minister Kamp. In de brief geven de colleges aan zeer verheugd te zijn met het aannemen van de motie. U leest de brief in deze download/bijlage:

brief college over Motie tweede kamer m.b.t. windparken Drentse Veenkolonien 22122016

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Gemeenten sturen brief naar minister over motie windparken

  1. Voor alle ellende en onrust die Kamp heeft veroorzaakt nu zo,n brief sturen?
    Als deze gladjanus de kans krijgt propt hij dit hele gebied alsnog vol met windmolens,het liefst 2 keer zoveel.
    Kijk maar uit voor die gast. Hij zet zich alleen maar in voor die projectontwikkelaars en voor die boeren. Kamp moet je keihard aanpakken.
    Als dit allemaal achter de rug is en de molens worden niet geplaatst dan heeft Kamp toch een slagveld achtergelaten. Haat en nijd tussen de boeren en de bewoners en door jarenlange stress gezondheidsklachten onder de bewoners veroorzaakt. Hij moet daarvoor aangeklaagd worden waarbij een fikse schadevergoeding en een boete op z,n plaats is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.