Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Schildersatelier Geert Schreuder met winterliederen concert

Winterliederen in atelier Geert Schreuder

ONSTWEDDE – Zondag 8 januari treden Henk Scholte, Linde Nijland en Bert Ridderbos op in het Schildersatelier van Geert Schreuder. Het begint een goede traditie te worden. In de schilderachtige setting van het atelier van kunstschilder Geert Schreuder aan de Esweg te Onstwedde nemen Henk, Linde en Bert u wederom mee op een avontuurlijke reis door een winters-liedjeslandschap, waarbij ze putten uit Nederlands en Gronings repertoire. Maar ook van ver buiten de grenzen worden liederen vertolkt, uit de rijke traditie van volksliedjes van Engeland en Amerika en het betere singer-songwriter werk.

Henk Scholte:
Zijn bijnaam is Henkie Törf, wat verwijst naar de band Törf waarin hij zanger is. Voor Radio Noord presenteert hij dagelijks het programma Twij deuntjes veur ain cent, gewijd aan regionale muziek in de breedste zin van het woord.In april 2009 werd hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Linde Nijland:
Linde is een succesvolle folkzangeres en schrijver, ook bekend van de band Ygdrassil.Van 1991 tot 2007 richt Linde zich muzikaal gezien voornamelijk op de band Ygdrassil. Tussendoor brengt ze twee albums onder haar eigen naam uit. Het eerste soloalbum is het Nederlandstalige Visman (1999). Een aantal jaren later brengt ze eigen versies uit van nummers van haar favoriete artiest Sandy Denny. De cd Linde Nijland sings Sandy Denny (2003) wordt goed gewaardeerd in de media. Na het uiteenvallen van de band Ygdrassil concentreert Linde zich op eigen projecten. Samen met Henk Scholte en Bert Ridderbos brengt ze in 2007 het album Winterliederen uit. In 2011 verschijnen een cd en dvd genaamd A Musical Journey over een muzikale reis naar Bhutan, In 2014 verschijnt het intieme album I’m Here, waarop ook multi-instrumentalist Bert Ridderbos te horen is . Linde zingt op het album veel eigen werk (ongeveer de helft van het album), naast covers van onder meer de Engelse band Renaissance en de Amerikaanse zangers Tom Paxton en J.C. Frank

Bert Ridderbos:
multi-instrumentalist gitaar, citer, banjo, mandoline en accordeon, free-lance sound engineer (specialised in acoustic music), event organiser.

Plaats: het schildersatelier van Geert Schreuder
Esweg 9, 9591az, Onstwedde
Zondag 8 januari 2017
aanvang: 15.00 uur
Entree: €12.00 koffie gratis
reserveren : Info@geertschreuder.nl of 0599 331731

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.