Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Amnesty werkgroep Stadskanaal blij met geslaagde acties

STADSKANAAL – December 2016 is een voorspoedige maand voor de werkgroep Amnesty International in Stadskanaal. Aan het begin van de maand is een tiental ouderavonden op middelbare scholen benut om de bezoekers te vragen een petitie te tekenen. Het ging om gratie voor Edward Snowden, de klokkenluider die in 2013 het afluisterschandaal van de NSA wereldkundig maakte. Amnesty probeert President Barack Obama zover te krijgen dat hij Edward Snowden gratie verleent, voordat hij plaats maakt voor Donald Trump.

Snowden

Snowden zit al sinds 2013 vast in Rusland en kan daar niet vertrekken omdat zijn paspoort is ingenomen. Liefst 669 ouders uit Stadskanaal en omgeving hebben de petitie ondertekend! Een mooi resultaat.

Rond 10 december, de internationale dag van de mensenrechten, is een andere geslaagde actie uitgevoerd: de schrijfmarathon. Dit keer werden tientallen mensen uitgenodigd om bij de werkgroepleden thuis brieven en/of kaarten te schrijven naar gevangenen, overheden of gevangenisdirecties in de hele wereld. In totaal werden zo 210 brieven en kaarten geschreven en verzonden. Ook dit is een prachtig resultaat.

Contact

De werkgroep bestaat momenteel uit 7 leden en is actief op zoek naar versterking. Iedereen die zich in wil zetten voor mensenrechten is van harte welkom. Bel met Wim Schell (Public Relations) op 0650 432134 of mail naar wimschellsenior@gmail.com of neem een kijkje op de Amnesty Stadskanaal website waar alle info staat.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.