Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kas armoedefonds Stadskanaal bijna leeg

Aanmoedigingsprijs

STADSKANAAL – Bij het Melis Bloemsmafonds welke in 2008 is opgericht voor inwoners van de gemeente Stadskanaal met een laag besteedbaar inkomen en die ook geen beroep kunnen doen op de bijzondere bijstand is de bodem van de kas van het fonds in zicht. Het fonds is geheel afhankelijk van donaties en giften en krijgt van de gemeente geen subsidie. Afgelopen jaar is er 53 keer een beroep gedaan op het fonds. In meer dan de helft van de gevallen is de aanvraag gehonoreerd.

Volgens Henk Oosterhuis, Geertje Roossen en Take de Haan van de stichting Melis Bloemsmafonds raken steeds meer mensen in de financiële problemen. Dat wordt volgens hen deels veroorzaakt door het gemeentelijk armoedebeleid. “Dat is nogal veranderd de laatste jaren. Mensen weten ons beter te vinden. Als je bij de gemeente Stadskanaal met een aanvraag op de bijzondere bijstand wordt afgewezen, krijg je een folder mee van ons fonds”. Het Melis Bloemsmafonds helpt mensen aan witgoed, computers, meubilair, vloerbedekking of andere noodzakelijke goederen. Vaak gaat het om gebruikte maar goede spullen. “Het is een armoedefonds voor mensen die niks te makken hebben”, zegt Oosterhuis via het DvhN. Het fonds kan nu nog net voldoen aan de vele aanvragen. Er gaat echter nu meer geld uit het fonds dan dat er binnenkomt. “Als het zo doorgaat dreigt de pot leeg te raken”, aldus de woordvoerders.

De bestuursleden van de stichting gaan geen grootscheepse acties opzetten in 2017 om nieuwe financiële middelen te verwerven. “We proberen wel jaarlijks geld te genereren bij bedrijven, serviceclubs en fondsen maar gaan niet met de collectebus de straat op. Daar hebben we eenvoudig de mensen en de middelen niet voor”.

De stichting won vorig jaar de aanmoedigingsprijs v/d gemeente Stadskanaal beschikbaar gesteld door de Rabobank Zuid Groningen.

[ Bron: DvhN ]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.