Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Koperdiefstal uit geldnood

VEENDAM – Een 33-jarige Veendammer is voor het stelen van koper veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur. Daarnaast is hem ook een voorwaardelijke celstraf van drie weken opgelegd en moet hij zich verplicht laten behandelen.

Glasscherven
Een getuige hoorde op 19 oktober op de Middenweg in Veendam glasgerinkel en belde de politie. De agenten ontdekten bij een woning een gesneuvelde ruit. Tegen het pand stond een fiets geparkeerd, met aan het stuur tassen gevuld met koper. De eigenaar van de fiets kroop net de woning uit.

Geldnood
De man bekende meteen. Hij had extra kosten gemaakt om de begrafenis van zijn oma in Sneek bij te kunnen wonen. Daardoor was zijn weekgeld op. Hij hoopte een extraatje op te strijken door de koperen leidingen te verkopen.

Naast het uitvoeren van de werkstraf moet de Veendammer een schadevergoeding van ruim 460 euro betalen.

(RTV Noord)

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.