Direct naar de inhoud.

Burgemeester Seton roept op tot verbinding

  • door:
  • op:

(F: PrachtigBorger)
BORGER ODOORN – Burgemeester Jan Seton van Borger-Odoorn heeft in zijn nieuwjaarstoespraak opgeroepen tot verbinding.

Seton vroeg minister Kamp om alsnog de dialoog te zoeken met bewoners van het windmolengebied. Ook prees hij de oplossingsgerichtheid van zijn inwoners. Speciale waardering was er voor de toeristische en recreatieondernemers in de gemeente.

De motie die de Tweede Kamer in december aannam over een periode van bezinning in de winddiscussie in de veenkoloniën, is volgens burgemeester Seton goed nieuws. “De nu ontstane situatie is voor niemand goed, maar dit geeft de minister een uitgelezen kans om alsnog de verbinding te zoeken en het jaar hoopvol te beginnen. Niet het gebied ingaan met plichtmatige en zwaar beveiligde procedures, maar met begrip. Niet verwijzen naar een rijksregeling en draagvlak in Den Haag, maar werken aan draagvlak en dialoog met de mensen hier.” Seton ging eind december tijdens een drietal luistersessies zelf in gesprek met inwoners van het gebied, om met eigen oren hun zorgen en bezwaren aan te horen.

Schouders eronder
De burgemeester prijst de initiatieven waar inwoners zelf mee komen. “Schitterend om te zien dat alleen al die motie weer zoveel activiteiten op het gebied van alternatieve duurzame energie heeft teweeggebracht. Sowieso vind ik dat fascinerend om te zien, dat als er een probleem is, dat we niet bij de pakken neerzitten, maar de schouders eronder zetten om het probleem op te lossen of er anders het beste van te maken.”

Ondernemers
Speciale gasten tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis woensdagavond waren ondernemers uit de toeristische en recreatiesector. Jan Seton: “Zij zijn hier omdat we hebben gezien hoe zij in 2016, bij een nog wat aarzelend economische getij, keihard hebben getrokken aan economische groei en verdere ontwikkeling van onze gemeente.”

Cittaslow
Seton ziet ook veel perspectief voor Cittaslow, het keurmerk voor onder meer leefomgeving, landschap, gastvrijheid en cultuurhistorie dat Borger-Odoorn sinds 2010 voert. “Ik zie kansen om van ‘de massa’ aan Cittaslow-supporters die we nu hebben, veel meer en slimmer gebruik te maken door hen aaneen te smeden tot een Cittaslow-platform, waar partijen elkaar vinden, elkaar versterken en enthousiasmeren. De basis hiervoor hebben zij het afgelopen jaar zelf gelegd, puur door elkaar te leren kennen, de verbinding te leggen, samen op ideeën te komen en die ook uit te voeren”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-