Direct naar de inhoud.

Inge Schilperoord komt naar Stadskanaal

  • door:
  • op:
Omslag van het boek 

STADSKANAAL – Op zondag 15 januari komt de schrijfster Inge Schilperoord naar Stadskanaal. Op uitnodiging van het Streekhistorisch Centrum en in samenwerking met de leeskringen zal zij vertellen over haar debuutroman Muidhond. Hiermee won zij in 2015 de Bronzen Uil, de Vlaamse prijs voor het beste Nederlandstalige debuut van het afgelopen jaar. Ook werd het boek genomineerd voor de ECI literatuurprijs.

Muidhond heeft een controversieel thema. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de met pedofiele gevoelens worstelende dertiger Jonathan. Door de manier waarop je met hem meekijkt en meebeleeft, wordt je in zijn hoofd getrokken en laat het verhaal de lezer niet meer los. Het boek geeft een beeld van een echt mens, worstelend met menselijke onmacht. Schilperoord schreef de roman naast haar freelancewerk als forensisch-psycholoog voor onder meer het Pieter Baan Centrum. In die functie onderzoekt ze de persoonlijkheid van allerlei typen echte daders, onder wie ook tientallen pedoseksuelen.

Tijdens deze middag wordt Inge Schilperoord geïnterviewd en zal zij uit haar boek voorlezen. De lezing vindt vanwege meer capaciteit plaats in de gerenoveerde Semsstraatkerk, Semsstraat 1 te Stadskanaal. De lezing begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 8,00 per persoon. Voor donateurs van het SHC € 5,00 op vertoon van de pas. Voor meer informatie en reserveren: tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl.

Bij de foto: omslag van het boek Muidhond



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal