Direct naar de inhoud.

Sportstimuleringsproject ‘Kies je Sport’ van start

  • door:
  • op:

VEENDAM – Maandag 9 januari 2017 is het project ‘Kies je Sport’ in de gemeente Veendam van start gegaan.

Het project wordt al jaren georganiseerd in Veendam, in samenwerking met een groot aantal sportverenigingen uit de gemeente. Tijdens dit project kunnen kinderen uit groep 3 t/m 8 door middel van cursussen kennismaken met verschillende sporten.

Kies je Sport
Kies je Sport! is een sportstimuleringsproject voor alle basisschoolkinderen uit Veendam. Na de kerstvakantie ontvangen de kinderen een boekje via hun school. Dit boekje geeft een overzicht van alle kennismakingscursussen die van februari t/m mei 2017 worden aangeboden door vele sportaanbieders in de gemeente. Kinderen uit groep 3 t/m 8 kunnen zo met één van de sporten kennismaken.

De sportcursussen vinden na schooltijd plaats op de locatie van de organiserende vereniging. Kinderen kunnen gratis meedoen zonder lid te zijn van een vereniging. Door aan een cursus mee te doen, ontdekken kinderen wat ze wel en niet leuk vinden en daardoor leren ze beter kiezen wat ze in hun vrije tijd willen doen. Daarnaast ervaren kinderen het plezier van samen bewegen en leren ze samenwerken en respect te hebben voor elkaar.

Meer informatie
Wil je meer weten over het project? Neem dan contact op met team Sport van de gemeente Veendam. De kinderen die wel in de gemeente Veendam wonen, maar niet in Veendam naar school gaan, kunnen via teamsport@dekompanjie.nl een boekje aanvragen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal