Direct naar de inhoud.

Diapresentatie horecagelegenheden in SHC

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Op zondag 22 januari toont Bert Roossien weer een keuze uit het omvangrijke foto- en dia-archief van het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal. Deze keer heeft hij een keuze gemaakt rondom het thema ‘roemruchte horecagelegenheden in de regio´.

Het aantal hotels en cafés in onze regio was vroeger veel groter dan nu. Omdat het reizen toen veel tijdrovender was, waren er in elk dorp wel een of meerdere hotels of herbergen te vinden waar men kon overnachten of uitrusten. Zo’n hotel of kroeg fungeerde tevens als ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking. Men vergaderde er, of keek er naar opvoeringen van de lokale toneelclub of naar de eerste bewegende beelden op het witte doek. Sommige hoteliers voorzagen hun gebouwen van imposante gevels in neostijl en lieten rondom het gebouw fraaie wandel- en speeltuinen aanleggen. Veel van deze prachtige panden zijn inmiddels verdwenen of gemoderniseerd. Tijdens deze diapresentatie zijn ze nog eens te zien.

De voorstelling begint om 14.30 uur, de entree bedraagt € 3,00. Donateurs van het Streekhistorisch Centrum kunnen op vertoon van hun pas gratis naar binnen. Reserveren kan telefonisch tijdens kantooruren op 0599-612649 of per mail info@streekhistorischcentrum.nl. Meer info: 0599-612649 (Bert Roossien)

Bij de foto: Hotel De Leeuw aan de Handelsstraat in Stadskanaal werd ook wel Hotel Brouwer genoemd, naar de toenmalige eigenaar. Een dochter van hem, Jantine, trouwde met Geert Teis Pzn. Op 10 oktober 1929 werd het hotel door brand verwoest. Het hotel stond op de plek van het latere café van Harry Schut.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal