Direct naar de inhoud.

Opening Het Welzijn Gilde in Veendam

  • door:
  • op:

Kinderdagverblijf Noorderpoort
VEENDAM – Op woensdag 18 januari 2017 vindt de officiële opening plaats van Het Welzijn Gilde. Het Welzijn Gilde is de eerste Gilde in Nederland voor de opleiding Dienstverlener Breed niveau 2 in de kinderopvang en op basisscholen.

Tijdens de opening op 18 januari wordt de samenwerkingsovereenkomst van Het Welzijn Gilde getekend door alle partners:

– Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam
– Kinderopvang Meander
– Stichting Peuterwerk
– Primenius scholen In De Manne & Mgr.Bekkersschool,
– S-bb (Samenwerkingsorganisatie beroepsonderwijs bedrijfsleven)

Met hun handtekening onderstrepen de partijen het belang van deze Gilde. Dankzij Het Welzijn Gilde kunnen er jaarlijks minimaal 24 eerstejaars studenten van de opleiding Dienstverlener Breed niveau 2 van Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam hun opleiding volgen bij bovengenoemde 4 leerbedrijven.

Uniek in Nederland
Het Welzijn Gilde is de eerste Gilde in Nederland voor de opleiding Dienstverlener Breed niveau 2 in de kinderopvang en op basisscholen.

Het concept GildeLeren
Het concept GildeLeren is volgens het succesvolle model: meester-gezel leren. In Het Welzijn Gilde volgen studenten het onderwijs niet op school, maar krijgen les van docenten binnen de muren van het leerbedrijf.

De docenten zijn dagelijks op de locatie, waar ze samen met werkbegeleiders van het leerbedrijf zorg dragen voor de begeleiding en beoordeling van de studenten.

Meerdere dagen per week zijn de studenten in de praktijk aan het leren. Vakmanschap staat hoog in het vaandel. Leren is en blijft leuk wat een hoog studierendement tot gevolg heeft. Ook betreft het een forse uitbreiding van hoge kwaliteit stageplekken. Begeleiders geven aan dat het leuk en inspirerend werkt om deze studenten over de vloer te hebben en wat is nou fijner dan studenten verder te helpen in hun carrière. Studenten zorgen met hun diverse activiteiten en aanwezigheid voor nog meer welzijn- en leerplezier voor de kinderen.

Meerwaarde voor de leerbedrijven
Voor de vier leerbedrijven is de meerwaarde van deze Gilde duidelijk: door nauwe samenwerking met Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam worden de studenten succesvol opgeleid tot beginnende professionals. Ook zorgt de extra begeleiding van de studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam en het leerbedrijf voor minder absentie en schooluitval. Naast het opleiden van studenten hebben de leerbedrijven ook profijt van de studenten want ze nemen een deel van de werkdruk weg.

(Ingezonden)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal