Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Borger-Odoorn huldigt topsporters

EXLOO – Wethouder Frits Alberts van de gemeente Borger-Odoorn heeft op woensdagavond 11 januari een groep bijzondere sporters gehuldigd. De sporters hebben in 2016 allemaal een bijzondere prestatie geleverd, zoals het behalen van een Nederlands Kampioenschap. Een speciale vakjury maakte bovendien de genomineerden bekend die in aanmerking komen voor de verkiezing van Drentse sportploeg, sportman, sportvrouw en sporttalent van het jaar.

Alberts ziet de sporters als ambassadeurs voor een positieve samenleving. “Gedrag en houding bepalen in grote mate een gezonde leefstijl”, hield hij ze voor. “Jullie, sporters met uitzonderlijke prestaties, geven daarvoor het goede voorbeeld. Het gemeentebestuur vindt het een eer om jullie daar vanavond voor te huldigen.”

Dressuurruiters
Traditiegetrouw waren de dressuurruiters van rijvereniging Exloo sterk vertegenwoordigd tijdens de huldiging. Zij werden in september tijdens de NK in Ermelo in meerdere klassen kampioen. Naast het zestal klasse Z paarden van commandant Koos Naber, dat genomineerd werd voor de Sportprijs Drenthe, werden ook het 4-tal Kur op muziek, het 6-tal L pony’s paarden en het 4-tal M pony’s gehuldigd.

Sportman
Enduro-rijder Lucas Dolfing werd genomineerd voor Drents sportman van het jaar. Hij werd in 2012 en 2014 al Nederlands kampioen in de E1-klasse, en behaalde de nationale titel afgelopen jaar in de zwaardere E3-klasse. Bert Stuiver werd Nederlands kampioen ballonvaren en zal in augustus meedoen aan het EK in Frankrijk.

Sportvrouw
Francisca den Elzen werd genomineerd voor Drents sportvrouw van 2016. Ze werd gehuldigd voor haar gouden medaille op het WK Para mennen met haar pony Bart Blom. Daarnaast behaalde ze goud met het landenteam. Janine de Groot uit Nieuw-Buinen werd met haar estafetteteam van zwemclub NOVA uit Musselkanaal kampioen op de Open Nederlands Master Kampioenschappen, en wel op de afstanden 4 x 50 meter vrije slag, 4 x 200 meter vrije slag en 4 x 50 meter wisselslag.

Talent
De 17-jarige Tobias Haccou werd Nederlands kampioen kleiduivenschieten op de olympische disciplines skeet en trap (heren junioren). In juli doet hij bovendien mee aan het EK in Azerbeidzjan en in september staat het WK in Moskou op het programma. Hij werd door de jury genomineerd voor het Sportgala Drenthe, maar er waren meer jonge sporttalenten in de gemeente Borger-Odoorn. De 15-jarige wielrenster Sanne de Jonge werd eerste op het NK teamsprint en Elwin Lok (15 jaar) werd Nederlands kampioen turnen (onderdeel voltige) in de categorie junior 1-6. Elwins broertje Loran van 10 jaar werd ook Nederlands kampioen voltige maar dan in de categorie instap 9. De 16-jarige zwemster Laura Setz uit Nieuw-Buinen werd tijdens de Nederlandse Junioren en Jeugd kampioenschappen kampioen op de 400 meter wisselslag.

Gasten
Speciale gast tijdens de huldiging was Benjamin Huizinga uit Nieuw Buinen. Benjamin was in 2016 winnaar van de verkiezing Sporttalent van het Jaar 2016 van het Fonds Gehandicaptensport. De vakjury voor de nominaties voor de Sportprijs Drenthe bestond naast wethouder Alberts uit voormalig topschaatser Martine Oosting van Natuurlijk Fit Exloo en voorzitter van judovereniging Borger Henk Nieuwenhuis. De prijzen voor Drentse sportploeg, sportman, sportvrouw en sporttalent van het jaar worden op donderdag 2 maart uitgereikt tijdens het Sportgala Drenthe in Emmen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.