Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Roegzand, muzikale Veenkoloniale streekfiction

NIEUW BUINEN – Veenkoloniale science-fiction. Het klinkt onmogelijk, maar niks is minder waar. Blijvers, Gaanders, graaiers en een goldrush in de Veenkoloniën van 2035. Het zijn de ingrediënten van Roegzand, de derde voorstelling van Iemandsland. Evenals Iemandsland 1 speelt het stuk gedurende ruim een maand in een fraaie boerenschuur tussen Nieuw-Buinen en 1e Exloërmond. De kaartverkoop is inmiddels van start.

 

Roegzand is hilarische streekfiction, een profetisch drama over macht, corruptie, verraad en een onmogelijke liefde. Uiteindelijk trekken de Blijvers aan het langste eind. Maar elke overwinning heeft zijn keerzijde. In 2035 zijn de Drents-Groningse Veenkoloniën verworden tot een dustbowl. Een door zandstormen misvormde woestenij die bijna iedereen doet vertrekken. Maar er zijn niet alleen Gaanders. Verstoken van alle moderne comfort weigeren de Blijvers hun kolonie Roegzand te verlaten, ook als hun niets meer rest dan jenever en aardappels.

Verenigen

Tussen de zandstormen door proberen ze iets van het leven te maken. Alles is rustig, tot de opgraving van een vergeten perpetuum mobile de nederzetting een onuitputtelijke energiebron verschaft. Zodra de westelijke provincies hiervan horen, ontstaat er een ware gold rush op Roegzand. De Blijvers moeten zich verenigen om de optrekkende huurlingen van een vijandige multinational het hoofd te bieden. Maar doen ze dat ook?

 Cast en crew

Henri Overduin schreef het script en regisseur is Michael Helmerhorst. De cast bestaat uit Vincent de Rooij, Arno van der Heijden, Gabriëlle Glasbeek, Erik Harteveld, Lies van de Wiel, Tj da Silva, Albert Secuur, Bas de Bruijn en Karin Noeken. De muziek is van Bert Hadders en de Nozems. De animaties zijn van Happy Ship, decorbouwer is Harm Naaijer en de kostuums zijn van Fokko Jelsma. Piet de Koning verzorgt licht en techniek, Rolf Schreuder het geluid, zakelijk leider is Willem Wessels en artistiek leider is Carmen Schilstra.

Locatie en kaartverkoop

De voorstelling speelt van 9 mei tot en met 11 juni in de fraaie boerenschuur van Henk Schipper en Lizanne Elberse aan Tweederdeweg zuidzijde 25 in Nieuw-Buinen. Kaarten zijn vanaf nu in voorverkoop verkrijgbaar via www.iemandsland.com en www.theatergeertteis.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.