Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kamp zet plannen voor windmolens in Veenkoloniën door

DEN HAAG/ASSEN – Minister Kamp van Economische Zaken zet zijn plannen voor 45 windmolens in de Veenkoloniën door.

Op verzoek van SP en PvdA eind december, is Kamp op zoek gegaan naar alternatieven voor het windpark in het gebied. Een meerderheid van de Kamer stond achter deze motie. In een brief aan de Kamer schrijft Kamp dat hij onderzoek heeft gedaan naar alternatieven. Kamp: “Het onderzoek wijst uit dat windenergie op het land ten opzichte van zonne-energie de meest kosteneffectieve optie is tot 2030.”

Het terugtrekken van het plan voor het windpark is volgens Kamp geen optie. Drenthe kan dan niet voldoen aan afspraken in het Energieakkoord. Daarin is vastgelegd hoeveel duurzame energie opgewekt moet worden.

Bezwaren
De rechter zal in de loop van dit jaar uitspraak doen over de meerdere bezwaren die ingediend zijn tegen de plannen van Kamp. Daarna gaat Kamp de Kamer opnieuw informeren over het vervolg van het plan.

Tegenwind Veenkoloniën
Jan Nieboer van Tegenwind Veenkoloniën noemt het besluit van Kamp schofferend voor bewoners, initiatiefnemers voor een zonnepark en de Tweede Kamer. Volgens Nieboer ligt er een plan voor zonne-energie klaar. Hij zegt dat dat plan ook haalbaar is voor 2020.

Jan Nieboer in gesprek met Bert Jan Brinkman

Geen paal de grond in
“Opgeven is geen optie. Hier gaat geen één windmolenpaal de grond in. We kunnen nog heel veel. Er loopt onder meer nog een procedure bij de Raad van State, maar ook bij het Europees Hof van de Rechten van de Mens. Maar wij gaan ook verder met het inzetten op dit alternatief, dat gaat er komen, ” aldus Nieboer.

(Bron: RTV Drenthe)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.