Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Belevingsonderzoek Borger, Exloo, Klijndijk en Buinen

Gem.huis Exloo

BORGER-ODOORN – Op 23, 24, 25 en 26 januari presenteren studenten van het Van Hall Instituut in Leeuwarden de resultaten uit de door hen uitgevoerde belevingsonderzoeken in de vier dorpen.

Studenten

De gemeente gaf in 2016 opdracht belevingsonderzoeken uit te voeren. In samenwerking met de Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe (BOKD), werd als pilot het eerste belevingsonderzoek uitgevoerd in Drouwen. De BOKD verwerkt de resultaten uit de belevingsonderzoeken in dorpsagenda’s. De eerste belevingsonderzoeken zijn bekostigd met een bijdrage uit de subsidie Vitaal platteland en werden uitgevoerd door studenten van het Van Hall Instituut in Leeuwarden. De gemeenteraad heeft middelen beschikbaar gesteld om na Drouwen, Borger, Exloo, Klijndijk en Buinen ook belevingsonderzoeken in de overige dorpen in de gemeente mogelijk te maken.

Participatie

Wethouder Freek Buijtelaar, verantwoordelijk voor ruimtelijke en duurzame ontwikkeling, grijpt de belevingsonderzoeken aan om meer zicht te krijgen op de beleving van de inwoners in de dorpen, buurten en wijken. “Er zijn diverse thema’s waarbij wij de samenwerking zoeken met onze inwoners. Plannen voor onderhoud en aanleg van wegen, fietspaden, groen en sociale activiteiten zijn bijvoorbeeld zaken die in gezamenlijkheid kunnen worden afgestemd en opgepakt. In deze tijd waarin de participatie steeds grotere vormen aanneemt, willen wij onze inwoners faciliteren om hun aandeel hierin te kunnen leveren. Een goede en constructieve interactie tussen partijen is dan onontbeerlijk. Bewoners kunnen hiermee zelf de
verantwoordelijkheid nemen en de ontwikkeling van hun woon- en leefomgeving op de agenda zetten.”

De resultaten uit de belevingsonderzoeken worden gepresenteerd op:
• maandagavond 23 januari bij steakhouse El Zorro, Hoofdstraat 83 in Buinen;
• dinsdagavond 24 januari in dorpshuis Oes Hokkie, Wanstraat 71 in Klijndijk;
• woensdagavond 25 januari in dorpshuis Exloo, Hoofdstraat 58a in Exloo;
• donderdagavond 26 januari in MFA Het Hunzehuys, Molenstraat 3h in Borger.

Aanvang 19.30 uur. Wethouder Freek Buijtelaar is als vertegenwoordiger van het gemeentebestuur aanwezig bij de presentaties.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.