Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

IJs is niet betrouwbaar

BORGER – De provincie Drenthe waarschuwt schaatsliefhebbers dat ze niet kunnen schaatsen op de provinciale kanalen. Ook al lijkt het ijs betrouwbaar, toch is het door de stroming in het water zeer onbetrouwbaar. Het lijkt alsof het ijs dik genoeg is, maar schijn bedriegt. ” De bovenlaag ziet er mooi uit, maar aan de onderkant stelt het niets voor ”, zegt woordvoerder Mirjam Kramer. Door de waterstroming groeit de onderkant van de ijslaag niet aan. Kramer: ” Wij roepen op elkaar te waarschuwen en om vooral kinderen bewust te maken van dit gevaar”. Ook in de provincie Groningen is het oppassen geblazen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.