Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | Borger-Odoorn: 106.0FM |TV kanaal 41 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someonePin on Pinterest
Deel dit bericht

Muziekpresentatie pilot bij CBS De Rank

ONSTWEDDE – De bovenbouwleerlingen van CBS De Rank in Onstwedde hebben de afgelopen acht weken meegedaan aan een pilot popmuziek. Dinsdag 31 januari is het dan zover: groep 5 (14.00 uur) en groep 6 (15.00 uur) geven een eerste presentatie met het nummer ‘Can’t stop the feeling’ van Justin Timberlake.

Samenwerking

De pilot is een bijzondere samenwerking tussen Kunstenschool ZG, De Rijdende Popschool en CBS De Rank om muziek binnen en buiten de school te stimuleren. De eerste serie lessen leren de kinderen de instrumenten beter kennen en tijdens de tweede serie vormen ze een heuse band met zang, gitaar, slagwerk en keyboard. Indien de bands willen kunnen ze buitenschools blijven bestaan o.l.v. De Rijdende Popschool.

Cultuurreducatie

Voor het project is geld toegekend vanuit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit Groningen. Hiermee wordt tevens een lesbrief gemaakt, zodat het op andere scholen uitgevoerd kan worden. De pilot past heel goed binnen het landelijk beleid waarin muziekeducatie op basisscholen verankerd moet raken. Ouders en overige belangstellenden zijn welkom bij de presentaties in De Rank. In februari starten de kinderen met een nieuwe lessenserie van acht weken.

Scholen die interesse hebben in het project, kunnen contact opnemen met Yvonne de Laat van Kunstenschool ZG.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someonePin on Pinterest
Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*