Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bezoek gemeente Borger-Odoorn per 1 februari op afspraak

BORGER-ODOORN – Een bezoek aan de balie van het gemeentehuis van Borger-Odoorn gaat per 1 februari op afspraak. Op die manier wil het gemeentebestuur inwoners en ondernemers sneller en beter van dienst zijn. Ook onderzoekt de gemeente mogelijkheden om naast het gemeentehuis andere locaties in te zetten als publieksbalie.

Volgens burgemeester Jan Seton profiteren zowel de inwoners als de gemeente zelf van werken op afspraak. “Bezoekers plannen van tevoren hun afspraak in op een passend moment. Ze weten dan wanneer ze aan de beurt zijn en dat ze goed geholpen worden. Als onze baliemedewerkers vooraf weten wie er komen, kunnen ze zich immers beter voorbereiden.”

Pilot
Of inwoners nu komen voor een paspoort, rijbewijs, vergunning of gehandicaptenparkeerkaart: per 1 februari gaat elk baliebezoek op afspraak. Bezoekers kunnen een datum en tijdstip kiezen op www.borger-odoorn.nl/afspraak. Bellen met 14 0591 kan ook. In december en januari is al een succesvolle pilot uitgevoerd. “Natuurlijk is het even wennen, maar we doen er alles aan om bezoekers zo goed mogelijk te helpen. Onze vertrouwde gastdames die hen welkom heten, spelen daarin een cruciale rol”, aldus Seton. “Bovendien weten mensen straks beter waar ze aan toe zijn.”

Mfa’s
De veranderingen maken deel uit van een serie verbeteringen in de gemeentelijke dienstverlening. In dat kader is in december ook gestart met een herinrichting van de hal van het gemeentehuis. Die werkzaamheden worden binnenkort afgerond. Daarnaast onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om inwoners van dienst te zijn op andere plekken dan in het gemeentehuis. Burgemeester Seton: “Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de drie mfa’s in onze gemeente.”

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Bezoek gemeente Borger-Odoorn per 1 februari op afspraak

 1. Mw.Prins-Weijer

  Goedemorgen
  ik zou graag een afspraak willen maken voor mw.Prins-Weijer 10-08-1948
  ID kaart( is verlopen)
  Gehandicapten parkeerkaart( is verlopen)
  door ziekenhuis opname kon dit niet eerder gebeuren
  graag op een donderdag morgen als het kan tegen 11.15 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.