Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Modeketen Vögele failliet

Logo Charles Vögele

STADSKANAAL/HOOGEZAND – Modeketen Charles Vögele, met vestigingen in Stadskanaal en Hoogezand, is failliet en vertrekt uit Nederland. Dat heeft het Zwitserse moederbedrijf vrijdag bekendgemaakt. Hierdoor staan in totaal 700 werknemers op straat.

Charles Vögele, dat zich wil concentreren op de markten in Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië, ziet voor Duitsland en de Benelux-landen geen toekomst. Omdat voor de Nederlandse tak van Charles Vögele geen overnamekandidaat is gevonden, is het faillissement aangevraagd.

Winkels blijven voorlopig open
De curatoren houden de winkels voorlopig open voor de uitverkoop van voorraden. Ook gaan zij kijken of er toch mogelijkheden zijn voor een doorstart. ‘Het hele bedrijf wordt lastig, maar voor grotere vestigingen op plekken waar veel publiek komt, is mogelijk wel belangstelling’, aldus een woordvoerder.

(Bron: RTV Noord)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

3 Reacties op “Modeketen Vögele failliet

  1. Charles Vögele Nederland is vrijdag 27.01.2017 failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. De directie heeft zelf het faillissement aangevraagd, nadat de Italiaanse eigenaar Sempione Retail de geldkraan had dichtgedraaid.

    Sempione Retail is sinds afgelopen december meerderheidsaandeelhouder van de Zwitserse modeketen. De nieuwe eigenaar richt zich alleen op Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. Om die reden gingen de winkels in België al dicht en werd recent een groot deel van de Duitse filialen verkocht aan onder meer Tedi en Kik.

    De Nederlandse organisatie van Charles Vögele maakte gebruik van een interne financiering, die is stopgezet. Er is volgens de woordvoerder geen sprake van een betaalachterstand richting de circa zevenhonderd mensen die in ons land werkzaam zijn. Voor hen wordt waarschijnlijk zoals gebruikelijk bij een faillissement ontslag aangevraagd.

    Charles Vögele heeft de afgelopen periode geprobeerd kopers te vinden voor zijn 95 winkels in ons land. “Alle opties zijn bekeken, maar dat heeft uiteindelijk niets opgeleverd”, stelt de zegsman. Johan Westerhof en Hans Hendriks zijn inmiddels aangewezen als curatoren. Zij zullen de onderneming leiden tijdens de afwikkeling van het faillissement.

    Bron: RetailNews

  2. Ik heb nog tegoedkaart wat gaat daar mee gebeuren? Kan ik daarmee mijn geld terug krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.