Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Reddingsplan voor zwembad De Horsten

De Horsten (archieffoto RTV1 / Msk’tje)

MUSSELKANAAL – Er is een reddingsplan voor het zwembad De Horsten in Musselkanaal. Het enthousiasme voor dit reddingsplan in het dorp is groot. Dat schrijft het dagblad van het Noorden. Voorzitter Ben Schomaker van de Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal (SDM): “We hebben deze week over het reddingsplan vergaderd met mensen uit allerlei geledingen van ons dorp. Zij zijn er allen heel positief over en willen graag hun steentje bijdragen. We hebben zelfs met elkaar besloten een werkgroep op te zetten. Dat draagvlak is cruciaal voor ons, we kunnen nu verder gaan.”

Bezuinigen

Het openluchtbad De Horsten is van de gemeente Stadskanaal. Die moet echter bezuinigen en staat daarom voor de vraag wat te doen met al haar (buiten)zwembaden. Uit angst dat De Horsten vanwege die bezuinigingsoperatie gesloten wordt, legden Schomaker en zijn medebestuurders vorig jaar al een reddingsplan voor het bad op tafel. Dat houdt in dat een dorpsbedrijf of een dorpscoöperatie wordt opgericht die De Horsten van de gemeente overneemt en gaat runnen. Hierdoor raakt de gemeente minder geld kwijt.

Mede naar aanleiding van dat plan besloten de gemeentebestuurders een besluit over de baden uit te stellen tot later dit jaar. “We krijgen zo meer tijd om onze voornemens verder uit te werken”, zegt Schomaker. “Maar eerst moesten we ook weten hoe de mensen in ons dorp er over denken, ook omdat ons plan valt of staan bij de inzet van vrijwilligers. Vandaar onze bijeenkomst van deze week.’’

Energiezuiniger

Met de positieve uitslag van die bijeenkomst op zak wordt nu bekeken hoe het dorpsbedrijf verder handen en voeten gegeven moet worden. “We willen nu bijvoorbeeld onderzoeken hoe we De Horsten energiezuiniger kunnen maken en hoe we het terrein rond het bad voor meer doeleinden kunnen gebruiken. Denk aan bootcamp. Zo willen we meer mensen lokken en daarmee ook de inkomsten vergroten. Want er moet natuurlijk wel geld in het laatje komen om de zaak draaiende te houden. Denk alleen al aan de kosten voor een badmeester. We hopen daarbij natuurlijk op veel vrijwilligers.”

(Bron: DvhN)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Reddingsplan voor zwembad De Horsten

  1. Wat een stel ‘merkwaardige’ ambtenaren heeft de gemeente. Het is bekend dat daar te veel zwembaden op een kluitje zitten, onder andere huis van de sport heeft dat onderzocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.