Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen nieuwe zoutmijn bij Kiel-Windeweer

Nedmag Veendam  in de avond  (f: Hans van Dijk)

HOOGEZAND – College van B en W en gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer werken niet mee aan een nieuwe zoutmijn voor Nedmag Veendam bij Kiel-Windeweer. “Wij zijn van begin af aan duidelijk geweest tegen Nedmag: wij willen dit niet!’’, zegt de Hoogezandster wethouder José van Schie (PvdA). “De nadelige effecten, zeker in combinatie met de gaswinning die ook in dat gebied plaatsvindt, zijn niet te overzien. Toestaan om daar een nieuwe zoutwinningslocatie te bouwen geeft teveel onzekerheid bij de inwoners.”

Raad van State

Nedmag-Veendam directeur Bert Jan Bruning zegt dat hij zich niet zonder slag of stoot neerlegt bij de weigerachtige houding van de gemeente. Bruning laat juridische mogelijkheden onderzoeken om een nieuwe zoutwinningslocatie bij Kiel-Windeweer alsnog mogelijk te maken. In het uiterste geval stapt zijn bedrijf naar de Raad van State. “Het economische belang van Nedmag voor de regio is te groot om zomaar het hoofd in de schoot te leggen.”

Bron DvhN

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.