Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jan Hoekema waarnemend burgemeester Aa en Hunze

Jan Hoekeme (F: via YouTube)

EEXT – Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar heeft Jan Hoekema (64) uit Wassenaar aangesteld als waarnemend burgemeester in de gemeente Aa en Hunze. Hij begint op maandag 6 maart.

De commissaris besloot na overleg met de fractievoorzitters tot de aanstelling van een waarnemer. Vanwege de benoeming van burgemeester Eric van Oosterhout in Emmen moet Aa en Hunze op zoek naar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Deze procedure vraagt tijd en daarom is ervoor gekozen om tot de installatie van de opvolger een ervaren bestuurder de taken te laten waarnemen. Jan Hoekema was van 2007 tot 2017 burgemeester van Wassenaar. Hij heeft zijn ontslag ingediend, nadat hem was gebleken dat de chemie tussen hem en de raad onvoldoende was geworden.

Commissaris Tichelaar heeft de raad en het college van Aa en Hunze vandaag geïnformeerd over zijn besluit. Hij vindt dat Aa en Hunze ook in deze tussenperiode een sterke burgemeester moet hebben, die boven de partijen en tussen de mensen staat. Jan Hoekema zal de functie vervullen tot het moment dat er een nieuwe kroonbenoemde burgemeester is. De verwachting is dat de procedure in september
2017 is afgerond.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.