Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Duidelijkheid voortbestaan streekziekenhuizen

Refaja Ziekenhuis

Refaja ziekenhuis

STADSKANAAL – Het stafbestuur en de raad van bestuur van de De Treant Zorggroep hebben in een verklaring uiteengezet dat de verloskunde en spoedeisende hulp in het Refaja Stadskanaal en het Bethesda Hoogeveen behouden blijven.

Complexe

Wat wel overeind blijft in hun voornemen is dat de meer levensbedreigende en complexe operaties zoals bij een hartinfarct of beroerte naar het Scheper ziekenhuis in Emmen gaan. De minder riskante operaties blijven in Stadskanaal en Hoogeveen.

In Stadskanaal en Hoogeveen blijven ook bedden beschikbaar waarin mensen die in levensgevaar verkeren tijdelijk opgevangen kunnen worden. Deze patiënten moeten uiteindelijk, voor langere zorg en behandeling, naar de intensive care in Emmen. In Emmen staat hiervoor de beste medische apparatuur.

SP

De SP toonde zich gisteren tevreden met de verklaring die Treant naar buiten heeft gebracht. Volgens SP/Statenlid Christiaan Serbanescu vandaag in het Dagblad van het Noorden heeft hun actie gewerkt en is het Treantbestuur gezwicht.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.