Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Prentenboekjesfestival in Veendam

Prentenboekjesfestival

VEENDAM – Theater vanBeresteyn en Bibliotheek Veendam organiseren zondagochtend 12 februari een Prentenboekjesfestival in Cultuurcentrum vanBeresteyn.

Wat is er nu heerlijker dan een theater binnen te gaan, waarvan de foyer is veranderd in een creatieve Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is? Stap letterlijk de verhalen binnen, bezoek de school van Aadje Piraatje, het kasteel van Ridder Florian en het huis van Floddertje.

Tijdens het Prentenboekjesfestival zijn er mooie theatervoorstellingen: Gonnie en Vriendjes en Dikkie Dik. Voor en na de voorstellingen kunnen de kinderen uitgebreid spelen in de Prentenboekenstad, maar ook zelf aan de slag gaan. Tijdens het ‘Kleurfeest’ gaan kinderen onder artistieke leiding zelf tekeningen maken en/of inkleuren. Wie weet worden ze wel tentoongesteld.

Gonnie en vriendjes
Gonnie en vriendjes is een vrolijke muzikale voorstelling. De populaire Gonnie-boekjes van Olivier Dunrea komen op een vrolijke speeltafel tot leven; één voor één komen de acht grappige gansjes langsgewaggeld!

Dikkie Dik
In een intieme, speelse sfeer zingt, speelt en vertelt Mariska Simon een dag uit het leven van Dikkie Dik. Niet zomaar een dag, maar zijn verjaardag! Het decor is een super groot prentenboek met originele en nieuwe tekeningen van Jet Boeke. In deze voorstelling begeleidt Mariska Simon zichzelf op gitaar/ukelele.

Programma en kaartverkoop
10.00 – 10.40 uur Gonnie en Vriendjes 2+
11.15 – 11.55 uur Dikkie Dik 2+

De Prentenboekenstad in de foyer is vanaf 9.30 uur geopend.

Entree
De entree voor het Prentenboekjesfestival bedraagt € 10,- per persoon en geeft toegang tot één voorstelling, spelen in de Prentenboekenstad en deelname aan het Kleurfeest. Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.vanberesteyn.nl.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.