Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Succesvol 24 uur van Stadskanaal

24 uur kanopolo Stadskanaal

STADSKANAAL – “We hebben op het water geworsteld en zijn boven gebleven”. Kanopolo is een balsport waarbij het doel is, om met je team bestaand uit 4 personen, zo vaak mogelijk in elkaars doel te scoren. Het is een soort rugby wat gespeeld wordt in speciaal ontworpen kajaks, waarbij een helm en zwemvest verplicht zijn.

4 en 5 februari vond voor de achtste keer op een rij de 24 uur van Stadskanaal plaats. Deze keer streken 18 verschillende teams neer in het Pagecentrum van Stadskanaal. Het team uit België was het langst onderweg om de uitputtingsslag in het hoge noorden bij te wonen. Het 24 uur durend kanopolo toernooi, waar dit jaar 49 wedstrijden van twee keer tien minuten achter elkaar door gespeeld worden, heeft geresulteerd in de onderstaande uitslag:

3e klasse 2e klasse 1e klasse
1.     KV de Windhappers (Den Haag) 1.     Hydronauten (Leeuwarden) 1.     Michiel de Ruijter (Uithoorn)
2.     Viking Venlo 2.     Groningen 2.     GKV (Groningen)
3.     Michiel de Ruijter (Uithoorn) 3.     Levitas (Leiden) 3.     KVSO (Stadskanaal)

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een keer komen meespelen, of gewoon komen kijken? Dan nodigt de Kanovereniging Stadskanaal en Omstreken je van harte uit om onze beginnerscursus, waarin ook kanopolo naar voren komt, te volgen, die start ongeveer aan het begin van de zomer. Meer info kun je lezen op kvso.nl

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.