Direct naar de inhoud.

ModelRailGroep verhuist over de gemeentegrens

  • door:
  • op:

(F: Peter Panneman)
VEENDAM – (Peter Panneman) – De ModelrailGroep Veendam verhuist per 1 april 2017 naar Multifunctioneel Centrum De Badde in Annerveenschekanaal.

De verhuizing net over de gemeentegrens is puur een financiële kwestie. De circa 40 leden tellende club kunnen voor een lager huurprijs in MFC De Badde terecht. “We hadden de keus of meer contributie vragen aan de leden of verhuizen naar een goedkoper onderkomen,” aldus Secretaris de Boer. Sinds 2014 was de Modelrailgroep Veendam met hun clubavonden in zalenverhuur Sorghvliet gehuisvest.

In 1993 is de club opgestart. In 1999 ging door aankoop van een gebouwtje van een wens in vervulling en werd het eerste eigen clubgebouw geplaatst aan het Beneden Oosterdiep in Veendam. Door omstandigheden werd per 1 juli 2008 een verhuizing noodzakelijk naar een gebouw aan de Werkhuisweg te Wildervank. In 2014 was dat gebouw in dermate slechte staat (lekkend dak, schimmelvorming enz), dat de club noodgedwongen om moest zien naar een andere ruimte. De ruimte werd gevonden in het huidige gebouw Dukdalf (nu zalenverhuur Sorghvliet) in Veendam waarin ze nu hun clubruimte hebben.

Door de verhuizing gaan de jaarlijkse Open dagen in maart van de club dit jaar niet door. De jaarlijkse Modelraildagen (17-18 november 2017) blijven gewoon in het
Indoorcentrum Veendam.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal