Direct naar de inhoud.

Workshops Leerlingen Ubbo Emmius verbinden culturen

  • door:
  • op:
Het Ubbo Emmius aan de Stationslaan  in Stadskanaal

STADSKANAAL – De leerlingen van Ubbo Emmius locatie Stationslaan hebben dinsdag 7 en woensdag 8 februari ‘cultuur2daagse” gehad. Het onderwerp van dit jaar is “grenzeloos: kunst verbindt culturen”. Leerlingen uit havo 3 en vwo 3 waren hierbij onderverdeeld in verschillende workshops zoals dans, drama, muziek, fotografie en kleding ontwerpen, maar ook taal en economie. Ook in deze vakken vindt je culturen en kunst.

Workshops

De workshops werden geleid door externe deskundigen, door eigen docenten en oud-leerlingen. Woensdagavond werden er presentaties gehouden voor de ouders van de leerlingen. De organisatie van de presentatieavond werd ook geleid door leerlingen en leraren.

Grenzeloos

Het doel van de cultuur2daagse is om het vak culturele kunstzinnige vorming (ckv) te introduceren aan de leerlingen. We hadden als traditie om een onderwerp uit de Griekse of Romeinse mythologie te gebruiken. Dit jaar wilden we er een volledig andere draai aan geven. Het onderwerp “grenzeloos: kunst verbindt culturen” past natuurlijk goed bij onze multiculturele samenleving van tegenwoordig aldus mevrouw Van der Heide, docent en één van de organisatoren van de cultuur2daagse.

[ingezonden]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal