Direct naar de inhoud.

Meerderheid Gemeenteraad Veendam tegen herindeling

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Veendam – F: H.Drenth / RTV1)

VEENDAM – Veendam voelt weinig voor een herindeling met Stadskanaal en Pekela. Dat meldt het Dagblad van het Noorden vandaag. Met waarschijnlijk twaalf stemmen tegen (GemeenteBelangen, SP en VUK) en acht stemmen voor (PvdA, D66, CDA en Christen Unie) zal de gemeenteraad van Veendam op 28 februari tegen gaan stemmen.

“Deze herindeling zie ik niet als een kans. Veendam functioneert op dit moment prima en kan zelfstandig verder.” Dat zegt fractievoorzitter Christel Knot van GemeenteBelangen tegen het Dagblad van het Noorden. Ook op financieel gebied staat Veendam er goed voor en vindt een meerderheid dat er daarom ook geen reden om te gaan herindelen.

 Volgens veel raadsleden is Veendam meer gericht op Hoogezand-Sappemeer en Groningen en heeft Stadskanaal veel meer met Emmen. Harrie Schoonewille van de SP laat het  Dagblad van het Noorden weten dat zijn partij eveneens geen zwaarwegende redenen ziet om nu te fuseren. “Ook tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag hebben we niets gehoord waarom we als Veendam niet kunnen blijven bestaan.”
 De PvdA is het niet eens met het standpunt van de drie partijen. Deze partij vindt herindeling belangrijk voor de hele regio en dan vooral op sociaaleconomisch gebied. Volgens de socialisten is dit een gemiste kans en noemen ze het zelfs een historische fout.
 Een meerderheid van de gemeenteraad van Stadskanaal toonde zich afgelopen woensdagavond tijdens de extra raadsvergadering wel enthousiast over herindeling. Een van de weinige partijen die nog niet erg overtuigd was van de noodzaak tot herindeling was de Stadskanaalster SP. Veel raadsleden zijn daarom dan ook teleurgesteld over het standpunt dat de meerderheid van de Veendammer gemeenteraad nu heeft ingenomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-