Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Noorderpoort organiseert burgerschaps-activiteiten

Noorderpoort locatie Stadskanaal

STADSKANAAL – Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal organiseerde van 6 tot en met 10 februari voor de tweede keer dit schooljaar de activiteitenweek StArtshot. Gedurende deze week werden voor eerste- en tweedejaarsstudenten van opleidingen in de richting zorg, techniek en zakelijke dienstverlening diverse burgerschapsactiviteiten georganiseerd. Het doel van StArtshot 2 was om te achterhalen hoe men om zou moeten gaan met lastige situaties.

Debat

De hele week stond voor de studenten in het teken van burgerschap. In het kader van dit onderwijsonderdeel werden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo gingen de studenten in debat over uiteenlopende zaken, werden er lezingen gegeven, workshops gehouden en voorstellingen bezocht. Het doel van de StArtshot-weken is om de studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst in het werkveld.

Oorlogsfilm

Voor de tweedejaars studenten stond het programma van StArtshot 2 in het teken van de voorbereidingen op de excursie van 4 mei 2017. De tweedejaars studenten brengen dan een bezoek aan concentratiekamp Bergen-Belsen in Duitsland. Een heftig maar interessant onderwerp waarmee Noorderpoort de studenten wil laten zien hoe belangrijk het herdenken van oorlogsslachtoffers is. Ter voorbereiding gingen de studenten naar de bioscoop waar ze de oorlogsfilm “Son of Saul” hebben gezien. Uit de discussie die na afloop werd gehouden, was te merken dat de film indruk had gemaakt op de studenten.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.