Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

The Phone House vraagt faillissement aan

GRONINGEN – Telefoonketen Phone House heeft een faillissement aangevraagd in verband met teruglopende verkopen van telefoons en abonnementen. De keten heeft negen winkels in de provincie Groningen. Het faillissement is aangevraagd voor het hoofdkantoor en de zeventig eigen winkels van het bedrijf. De 74 franchisevestigingen vallen allemaal buiten het faillissement.

Stadskanaal / Veendam blijft open

In de provincie Groningen is maar één eigen winkel van Phone House: die op de Vismarkt in de stad Groningen. De overige vestigingen in Paddepoel Groningen, Veendam, Hoogezand, Winschoten, Stadskanaal, Leek, Haren en Delfzijl zijn allemaal franchisewinkels en blijven dus open.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “The Phone House vraagt faillissement aan

  1. Het faillissement heeft eveneens betrekking op de webwinkels, waaronder die van Typhone. Het bankroet is naar eigen zeggen het gevolg van de resultaten die ‘onvoldoende verbeterden’, ondanks investeringen in omnichannelsystemen en een nieuw winkelinterieur. Ook staat de omzet onder druk door de concurrentie van telecomaanbieders en de nieuwe telecomwet, waarbij het aanbieden van ‘gratis’ telefoons bij een abonnement aan banden is gelegd. Alle winkels blijven voorlopig geopend. De curatoren onderzoeken de mogelijkheden voor een doorstart.

    Phone House investeerde eind vorig jaar nog in een nieuw winkelconcept. Voormalig Relevant Holdings-cco Wouter van der Ley zei destijds nog dat de resultaten verbeterd waren sinds de overname door Relevant Holdings. “In de oude Phone House werd heel erg gedacht vanuit volume, verkopen. Dat is overgegaan naar waarde toevoegen voor de consument, problemen oplossen, advies geven.”

    De Nederlandse tak van Phone House werd in 2015 door Dixons Carphone verkocht aan Relevant Holdings. Een jaar eerder werden bij een reorganisatie al eens vijftig winkels gesloten.

    Bron: RetailNews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.