Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester opent Longpunt Oost Groningen

 

Burgemeester Veendam opent longpunt (F: Peter Panneman)

VEENDAM – Het Longfonds (voorheen Astma Fonds), Treant Zorggroep (ziekenhuislocatie
Refaja) en het Ommelander Ziekenhuis Groningen het Longpunt Oost Groningen
in Veendam is donderdagmiddag geopend. Patiënten en hun partners kunnen daar
zes keer per jaar terecht voor een informatieve themamiddag en het delen van ervaringen. Longpunt Oost Groningen is het derde Longpuntin Groningen.

Opening

Burgemeester Sipke Swierstra verrichtte de officiële opening van het Longpunt in woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander in Veendam. Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Voordracht

Longarts dr. Roenhorst van Treant Zorggroep ziekenhuislocatie Refaja en longarts dr. Pieterman van het Ommelander Ziekenhuis Groningen hielden aansluitend aan de opening een voordracht over ‘Ziektebeeld
longaandoeningen, de kenmerken, verschillen en overeenkomsten’. Naast informatie was er alle gelegenheid om vragen te stellen. De thema bijeenkomsten zijn vervolgens op 16 maart en 20 april van 14.00 en 16.00
uur. – [Peter Panneman]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.