Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn rijdt op groen gas uit eigen gemeente

  • door:
  • op:

EXLOO – Op 1 maart vervangt Borger-Odoorn haar dienstauto’s voor acht nieuwe exemplaren, allen rijdend op groen gas afkomstig uit de eigen gemeente. Afvalverwerkingsbedrijf Attero verwerkt het groen afval uit de gemeente tot biogas, dat vervolgens wordt verwerkt tot groen gas en in het gasnet gepompt. De gemeente Borger-Odoorn hecht veel waarde aan duurzaamheid en klimaatneutraal werken en leven. Met de aanschaf van de acht nieuwe dienstauto’s, twee Volkswagen Caddy’s, 1 Volkwagen Golf en vijf superzuinige Volkswagen Up’s, geeft de gemeente blijk van klimaatbewuste bedrijfsvoering en vervult het een voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid.

Rijden op groen gas

Rijden op groen gas is een van de schoonste vervoersalternatieven die nu beschikbaar zijn. De nieuwe bedrijfsauto’s stoten vrijwel geen schadelijke stoffen uit en zijn daarmee, vergeleken met benzine- en dieselauto’s, de duurzaamste optie. Groen gas is een gas met dezelfde gebruikseigenschappen als aardgas dat wordt gewonnen uit biologisch afbreekbaar materiaal. Het gebruik van groen gas is veiliger dan andere brandstoffen: het vat minder snel vlam, is lichter dan lucht en verdwijnt dus snel als het in de open lucht vrijkomt.

Eigen vulpunt

Op de gemeentewerf van Borger-Odoorn aan de Noorderkijl 14 in 2e Exloërmond is een eigen vulpunt voor gas geplaatst, een zogenaamd CNG tankstation. De gemeente heeft hiervoor gekozen omdat er in de gemeente geen gelegenheid is om gas te tanken. De installatie van een eigen vulpunt levert een positieve bijdrage aan duurzaamheid en het milieu. Doordat de dienstauto’s op groen gas rijden, afkomstig uit de eigen gemeente, levert het gebruik van groen gas ook een financieel voordeel op. Een kilogram organisch afval levert voldoende gas op voor één autokilometer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-