Direct naar de inhoud.

“Eén meisje sliep zelfs in haar badpak”

  • door:
  • op:

(F: Peter Panneman)
VEENDAM – Donderdagmiddag gaf Tropiqua aan 100 kinderen gratis toegang tot het zwembad. Wethouder Henk Jan Schmaal reikte hierbij symbolisch een cheque uit aan De Dichte Knip Oldambt, die samen met Tropiqua dit evenement mogelijk maakte.

Een middag zwemmen is natuurlijk niet compleet zonder een bakje patat en een ijsje. Erik Perdok van Restaurant Tropiqua, reikte alle 100 kinderen en begeleiders een bakje patat en een ijsje uit. Dit ging natuurlijk met de dichte knip.

Eén van de kinderen had, uit voorzorg om haar badpak niet te vergeten, afgelopen nacht in haar badpak geslapen, “Ik heb mij hier al dagen op verheugd”.

De Dichte knip
De Dichte Knip Oldambt zet zich in voor mensen die tegen de armoedegrens leven. Zij organiseren onder andere sinterklaasfeesten, voorzien mensen van boodschappen, delen twee keer per week brood uit en voorzien kinderen van een verjaardagsbox.

Tropiqua wil graag van betekenis zijn voor deze groep kinderen. Vandaar mochten er 100 kinderen en hun begeleiders komen zwemmen. Henk Jan Schmaal: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen van ons zwembad kan genieten. Wij hopen alle kinderen en hun begeleiders hier heel blij mee te maken en een fijne zwemmiddag te bezorgen.”

(Peter Panneman)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal