Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bibliotheek en Theater Geert Teis organiseren lezing Connie Palmen

Connie Palmen

STADSKANAAL – Connie Palmen schreef in het kader van de boekenweek het essay, De zonde van de vrouw. Palmen gaat op tournee door het land en komt op uitnodiging van Bibliotheek Stadskanaal op dinsdag 28 maart naar Theater Geert Teis. Ze leest voor uit eigen werk en wordt geïnterviewd door Annette Timmer.

In het boekenweekessay De zonde van de vrouw onderzoekt Palmen de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Vinden de vrouwen de originaliteit die hen apart zet en hen scheidt van de gemeenschap, niet zelf ook een zonde waarvoor ze bestraft moeten worden? Aan de hand van de levens van vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras en Jane Bowles probeert Palmen in De zonde van de vrouw iets meer te begrijpen van het verband tussen originaliteit, roem en zelfdestructie.

Annette Timmer, onder meer bekend van RTV Drenthe en De Literaire Hemel, heeft een grote ervaring als interviewer, presentator en organisator. Zij is daarom de ideale gastvrouw voor het interview met Palmen. Wellicht komt naast het Boekenweekessay ook het laatste boek van Palmen, Jij zegt het, nog ter sprake. Voor dit boek ontving Palmen de Libris Literatuurprijs en het NRC Handelsblad beoordeelde het als Palmens beste boek. Na afloop is er gelegenheid om uw boek te laten signeren.

Kaarten zijn te koop aan de kassa van Theater Geert Teis of via de website www.theatergeertteis.nl. De Theaterkassa is geopend van maandag t/m vrijdag van 13.00 – 16.30 uur en één uur voor aanvang van het interview. Kaarten zijn ook verkrijgbaar in de Bibliotheek (Continentenlaan 2). Dinsdag 28 maart | 20.00 uur | € 12,50 | Op vertoon van uw bibliotheekpas € 10,-

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.