Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hond ‘Man met hondekar’ weer terecht

PEKELA – Bij de oude Rabobank in Oude Pekela stond het kunstwerk ‘Man met hondekar’. De bronzen hond was gestolen. Om te voorkomen dat het overgebleven deel ook werd gestolen, is dit weggehaald en opgeslagen. Vandaag is de bronzen hond teruggevonden.

Meerdere mensen hebben de politie getipt over een mogelijke plek waar de hond zich zou kunnen bevinden, en dit heeft baat gehad. Burgemeester Jaap Kuin is blij: “Het beeld is onlosmakelijk verbonden met Pekela. Dit bleek ook bij het weghalen van de rest van het beeld afgelopen dinsdag. Mensen waren boos en ontsteld dat het beeld was vernield. We zijn blij dat de hond terecht is. De man met hondekar en de hond worden snel weer herenigd.”

De ‘Man met hondekar’ zou sowieso in opslag worden genomen in verband met het ontwikkelingsplan Oude Pekela Centraal. Het beeld wordt gerestaureerd. Te zijner tijd keert het kunstwerk weer terug in het straatbeeld van Pekela.

De politie doet nog onderzoek naar wie verantwoordelijk is voor de diefstal.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.