Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Provincie gaat dinsdag om tafel met Veendam Stadskanaal en Pekela

GRONINGEN – De Provincie gaat dinsdag om de tafel met de drie colleges van Stadskanaal, Pekela en Veendam. Gedeputeerde Patrick Brouns (CDA) wil graag weten hoe de drie colleges de besluiten van hun gemeenteraden zien. De provincie wil ook weten wat de vervolgstappen zijn. Volgens Brouns zijn alle gemeenten vooralsnog financieel in staat een poosje zelfstandig te blijven.

Geen haast

Er is dus geen haast om sturend op te treden, maar de gedeputeerde lijkt ervan overtuigd dat Veendam niet zelfstandig kan blijven. Volgens Brouns gaat de vergelijking met de gemeente Haren niet op. Haren is financieel ongezond en staat onder grote druk omdat hier de fusiepartners (Groningen en Ten Boer ) het proces niet langer kunnen uitstellen. Maandag komen de colleges al bij elkaar van Stadskanaal, Pekela en Veendam. Dinsdag worden ze bij de provincie verwacht.

De gemeenteraad van Pekela vergadert 21 maart over een mogelijke ‘nieuwe’ herindelingsvariant nu de fusie met Veendam en Stadskanaal is afgeblazen. Herman Alink sprak woensdagavond kort met gedeputeerde Brouns ’telefonisch’ in het radioprogramma RTVéén Actueel en stelde hem de vraag: Hoe nu verder?

Gedeputeerde Brouns:

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.