Direct naar de inhoud.

“Van kunstkei tot Van Gogh – kunstschatten in Drenthe”

  • door:
  • op:
Kunstschatten HC

BORGER – Op donderdag 9 maart om 19.30 uur wordt in het Hunebedcentrum de laatste van acht lezingen gehouden in de serie ‘De Schatten van Drenthe’.

Kunstenares en streekkenner Geke Hoogstins uit Eext zal de avond verzorgen met het onderwerp “Van kunstkei tot Van Gogh – kunstschatten in Drenthe”. Geke Hoogstins zal vertellen over hoe kunstenaars voor onze tijd bezig zijn geweest om het Drentse landschap vast te leggen. Ook haar vele eigen schilderijen laten de geschiedenis van Drenthe zien. Hunebedden, grafheuvels, Drentse Aa zijn door haar op een bijzondere wijze op het doek vastgelegd.

Geke Hoogstins is een boeiende vertelster. Zij is geboren in 1956 en is opgegroeid in een gezin waarin dans, theater en muziek een belangrijke rol speelde. Vanaf haar zesde danste ze en volgde ze lessen in drama en expressie. Een heel goede basis om er een boeiende en interessante avond van de maken.

Het Hunebedcentrum organiseert deze lezingenreeks in samenwerking met de AWN (Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie), IVN (instituut voor natuureducatie), DPV (Drents prehistorische vereniging) en Geopark de Hondsrug. Diverse experts op het gebied van de Drentse schatten nemen u in acht lezingen gedurende het winterseizoen 2016-2017 mee op reis door het ontstaan van Drenthe, haar bijzondere vondsten en haar bewoners.

Opgave, tijd en locatie
U kunt zich opgeven via email: svanwijk@hunebedcentrum.nl. Voor meer informatie kijkt u op: www.hunebednieuwscafe.nl/2016/10/lezingenreeks-de-schatten-van-drenthe/

Locatie: Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12 Borger

Tijdstip: donderdag 9 maart om 19.30 uur (de zaal is open om 19.00) Entree 7,50 euro p.p.*
*voor leden AWN, IVN, DPV, Geopark de Hondsrug en Hunebedcentrum geldt een korting van 2,50 euro.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal