Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

2017: Tweede Kamer verkiezingen gemeente Pekela

Foto: Facebook Gem.Pekela

GEMEENTE PEKELA – Op woensdag 15 maart 2017 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. In de gemeente Pekela  kunt u  in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente  stemmen. Op uw stempas staat een adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Stemt u liever ergens anders? Dan kan dat.

Lukt het niet om deze dag zelf te stemmen? Het is mogelijk om iemand te machtigen die niet in de gemeente Pekela woont! Vraag dit uiterlijk vrijdag 10 maart 2017 schriftelijk aan bij de gemeente. Ook is het mogelijk om iemand te machtigen woonachtig in de gemeente Pekela.

Stemmen met een stempas én identiteitsbewijs:
Om in Pekela te kunnen stemmen heeft u een stempas ontvangen. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen. Mocht u uw stempas kwijtraken dan kunt u, uiterlijk dinsdag 14 maart 2017 tot 12.00 uur, een vervangende stempas aanvragen bij de gemeente Pekela.  Mocht u alsnog uw “oude” stempas terugvinden, dan kunt u daarmee niet stemmen. U kunt alleen met uw nieuwe stempas stemmen.

Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

Waar kunt u stemmen?
U mag met uw stempas overal stemmen binnen de gemeente. Hieronder is een overzicht van de stembureaus in de gemeente Pekela. Alle stembureaus zijn van 7:30 uur tot 21:00 uur open.

OBS Feiko Clock, Sportlaan 10, Oude Pekela
Gemeentehuis Pekela, Raadhuislaan 8, Oude Pekela*
Brede School De Groenling, Burg. Snaterlaan 68 C, Oude Pekela
Dollard College (Pekela), H. Hindersstraat 5, Oude Pekela
Dorpshuis De Kiepe, Meidoornlaan 88, Nieuwe Pekela*
Zorgcentrum Clockstede, Prunuslaan 2, Nieuwe Pekela*
Dorpshuis De Riggel, Noordercolonie 13, Nieuwe Pekela*

Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden. De stembureaus met een * zijn voorzien van automatische schuifdeuren en hebben voldoende verkeersruimte voor bijvoorbeeld scootmobiels. Ook is er bij de stembureaus, naast algemene parkeergelegenheid, vaak een parkeerplaats voor gehandicapten aanwezig. De toegangsroute naar de stembureaus wordt met richtingsborden aangegeven.

Bron: Gemeente Pekela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.