Direct naar de inhoud.

Gemeente Stadskanaal wil stukje grond terug

  • door:
  • op:
Het stukje grond – (F: Google streetview)

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal gaat een juridische procedure opstarten om grond aan de Poststraat te onteigenen. Het gaat om het perceel waar vroeger het postkantoor stond. Het stukje grond werd in 2010 gekocht door projectontwikkelaar Adelaar. Die wilde er vier appartementen op laten bouwen, maar dat is nooit gedaan.

Maat vol

Nu zeven jaar later is de maat vol voor de gemeente Stadskanaal. ‘We hebben meerdere keren met de projectontwikkelaar gesproken’, zegt wethouder Peter Gelling bij RTV Noord. ‘Dat waren prima gesprekken, waarin meerdere plannen zijn besproken. Maar er gebeurt nu al zeven jaar niks.’

We willen regie terug
Dat moet anders, vindt de wethouder. ‘Als je de plek bekijkt; het ziet er niet uit. Daarom willen we zelf de regie terugnemen om te kijken wat we ermee kunnen.’ Volgens wethouder Peter Gelling kan het wel even duren, voordat duidelijk is wanneer de grond weer eigendom is van de gemeente. ‘Ik verwacht eerlijk gezegd dat de projectontwikkelaar nog in hoger beroep gaat, maar we zetten dit wel door.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal