Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente Stadskanaal wil stukje grond terug

Het stukje grond – (F: Google streetview)

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal gaat een juridische procedure opstarten om grond aan de Poststraat te onteigenen. Het gaat om het perceel waar vroeger het postkantoor stond. Het stukje grond werd in 2010 gekocht door projectontwikkelaar Adelaar. Die wilde er vier appartementen op laten bouwen, maar dat is nooit gedaan.

Maat vol

Nu zeven jaar later is de maat vol voor de gemeente Stadskanaal. ‘We hebben meerdere keren met de projectontwikkelaar gesproken’, zegt wethouder Peter Gelling bij RTV Noord. ‘Dat waren prima gesprekken, waarin meerdere plannen zijn besproken. Maar er gebeurt nu al zeven jaar niks.’

We willen regie terug
Dat moet anders, vindt de wethouder. ‘Als je de plek bekijkt; het ziet er niet uit. Daarom willen we zelf de regie terugnemen om te kijken wat we ermee kunnen.’ Volgens wethouder Peter Gelling kan het wel even duren, voordat duidelijk is wanneer de grond weer eigendom is van de gemeente. ‘Ik verwacht eerlijk gezegd dat de projectontwikkelaar nog in hoger beroep gaat, maar we zetten dit wel door.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Gemeente Stadskanaal wil stukje grond terug

  1. Het is nooit de bedoeling geweest van de projectontwikkelaar om daar appartementen van te maken. Na aankoop werd er zoveel gesloopt dat er bij de eerste beste storm alles omver zou vallen. Daarnaast heeft er een advertentie in de krant gestaan voor de appartementen en de eisen die gesteld werden aan de nieuwe bewoners. Deze waren zo extreem dat er eigenlijk toen al een belletje moest afgaan bij de gemeente. Nu is een beeldbepalend gebouw gesloopt. Dat was niet de afspraak. Men zou het beeldbepalende aangezicht behouden, maar nu is helaas niets meer. Jammer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.