Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Waarschuwingsborden vanwege zwanen

(F: Peter Panneman)

VEENDAM – De gemeente Veendam heeft twee waarschuwingsborden geplaatst vanwege overstekende zwanen aan de Buitenwoellaan in Veendam. Wethouder André Hammenga onthulde samen met initiatiefneemster Trijnie Suk en dochter Wendy de borden dinsdagmiddag bij de rotonde met de Raadsgildenlaan en nabij het hoofdkantoor van AVEBE.

Gemeente

Trijnie Suk was een actie gestart om aandacht te vragen voor de zwanen omdat vorig jaar maart een zwaan is doodgereden. Vorige maand werd een andere zwaan aangereden. Het dier kwam er toen met een gebroken poot vanaf. Trijnie en Weny Suk wilden dat er waarschuwingsborden werden geplaatst. De gemeente Veendam heeft na intern overleg uiteindelijk besloten de waarschuwingsborden te plaatsen. De borden zijn bedoeld om automobilisten te waarschuwen voor overstekende zwanen. [ Peter Panneman ]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.