Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Biblionet start ook in Stadskanaal met gratis computercursussen

Foto: Biblionet

STADSKANAAL – Steeds meer zaken worden digitaal geregeld. Digitale vaardigheden zijn dan ook belangrijk om mee te kunnen (blijven) doen in de samenleving. In de bibliotheek Stadskanaal start men naast de bibliotheken in Delfzijl, Grootegast, Hoogezand, Uithuizen en Winschoten met de cursussen Klik & Tik en Digisterker.

 

De cursus Klik & Tik:
Is voor iedereen die geen of heel weinig kennis en ervaring heeft met computers en internet. Zelfstandig en in eigen tempo leren mensen omgaan met computer en internet. De basiscursus bestaat uit vijf lessen van een halve dag en vindt een keer per week plaats, onder begeleiding van docenten. De geleerde vaardigheden kunnen thuis geoefend worden door middel van een inlogcode. Is er thuis geen computer of internet aanwezig kan tijdens de openingsuren gebruik worden gemaakt van de computers in de bibliotheek. Stadskanaalsters die hieraan mee willen doen kunnen terecht bij:

Bibliotheek Stadskanaal  – Contactpersoon: Ria Muller
doorlopend
maandagochtend
09.30 – 12.00 uur

De cursus Digisterker:
In deze cursus leert men hoe je inlogt op sites van de overheid, hoe je zorgtoeslag aanvraagt, hoe het rijbewijs verlengt wordt en hoe de ‘mijn omgeving’van de overheid werkt. Voor deze cursus is enige ervaring met de computer en internet vereist. De cursus bestaat uit vier lessen en wordt tevens begeleidt door docenten. Bij de cursus hoort een werkboek welke is afgestemd op de situatie in uw eigen gemeente. In dit boek ziet u stap voor stap voorbeelden met uitleg. De cursus is gratis en het werkboek heb je tijdens de cursus in bruikleen. Besluit je om het boek na afloop te houden, dan kun je het voor 15 euro kopen. Na afloop ontvangt de cursist een certificaat van deelname.

Stadskanaalsters die hieraan mee willen doen kunnen terecht bij:

Bibliotheek StadskanaalContactpersoon: Ria Muller
vanaf 7 april
vrijdagochtend
09.30 – 12.00 uur

Voor beide cursussen heb je een koptelefoon of ‘oortjes’ nodig. Deze kun je meenemen van huis of ter plekke kopen voor 3 euro. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek zijn de cursussen gratis en voor iedereen toegankelijk.

De introductie van de cursussen gaat gefaseerd. De verwachting is dat de bibliotheken in Leek, Loppersum, Winsum, Menterwolde en Veendam eind mei zullen beginnen.

1 Reactie op “Biblionet start ook in Stadskanaal met gratis computercursussen

  1. Ettie Everhardus

    Geachte heer ,mevrouw

    Mijn vraag is of u in 2018 ook computerlessen geeft.

    Hartelijke groet;

    Ettie Everhardus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.