Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Er is nog geld beschikbaar voor burgerinitiatieven in Veendam

Gemeentehuis Veendam – F: H.Drenth / RTV1)

VEENDAM – De gemeente Veendam heeft in februari 2017 al zeven burgerinitiatieven toegekend. Maar er is voor 2017 nog meer geld beschikbaar. Inwoners of organisaties zonder winstoogmerk uit Veendam kunnen nog steeds een initiatief indienen. Deze moeten gericht zijn om inwoners uit verschillende buurten, wijken en dorpen met elkaar in contact te brengen om zo de onderlinge betrokkenheid te vergroten.

De initiatieven die dit jaar intussen zijn gehonoreerd zijn heel verschillend. Initiatieven met als thema ontmoeten, bevorderen van duurzaamheid en het verbeteren van de woonomgeving. Bij de initiatieven wordt er uit gegaan van de eigen kracht van de inwoners. De bijdrage uit het fonds geeft het initiatief een ‘boost’ en kan daarmee de komende jaren vooruit.

Aanmelden van een initiatief of investeringsaanvraag kan door een plan met begroting naar de gemeente te sturen t.a.v. Burgerinitiatief gemeente Veendam, Postbus 20004, 9640 AB Veendam of mail naar info@veendam.nl Meer informatie is HIER te vinden.

Zie hieronder de  zeven burgerinitiatieven die al zijn toegekend:

Energieborrel
In het postcode gebied 9644 (Zuidwending/Ommelanderwijk) wordt een avond georganiseerd met als thema duurzaamheid. Door allerlei activiteiten (quiz, discussie en groot ganzenbord) wordt aandacht gevraagd voor duurzaamheid. Resultaat kan overgaan op gezamenlijke inkoop.
Lange Leegte
De Hengelsportvereniging en de buurtvereniging Langeleegte willen samen de omgeving opknappen. De omgeving is verwilderd en de parkeerplaats te klein. Door in gezamenlijkheid te opereren wordt de leefbaarheid en het woonplezier verbeterd, de sociale binding met en tussen alle buurtbewoners krijgt een positieve opsteker.
Koffie internetcafé
Tijdens de koffieochtenden en –middagen komen steeds meer (oudere) inwoners uit Ommelanderwijk met vragen over het invullen van (aanvraag)formulieren. Het invullen van formulieren is vaak een probleem. Er is gevraagd om een bijdrage in de kosten voor de aanschaf van een computer om deze inwoners sneller en beter te kunnen helpen.
Bogdike
De Stichting Bogdike en de groep Urban Sketches gaan dit jaar samen de streektoalmiddag vorm geven. Naast de gebruikelijke activiteiten gaat de groep Urban Sketches pentekeningen maken van stadssituaties. Tijdens verschillende optredens worden sketches en tekeningen gemaakt van de panden en optredens. De tekeningen worden later tentoongesteld.
Terug in de Tijd
In en rondom het A.G. Wildervanckhuis worden oude attributen geëxposeerd en een markt gehouden met als thema “Terug in de tijd”. De buurtbewoners, mantelzorgers en de inwoners van het verzorgingstehuis worden betrokken bij de uitvoering. Gedurende de markt vindt een inventarisatie plaats naar ideeën om samenwerking tussen het Wildervanckhuis en omwonenden te bevorderen of te versterken.
Voor/door
De groep “ Voor/door” bestaat uit een aantal enthousiaste mensen. Ze helpen inwoners uit Veendam die het moeilijk hebben. Elke week wordt voor en door mensen gekookt die zich eenzaam voelen of gezelschap willen. Er is een schuur achter het huis van een particulier verbouwd tot een prachtige tuinkamer met daarnaast sanitaire voorzieningen. Voor/door kan met het geld dat ze ontvangen een stichting oprichten en daardoor kunnen fondsen worden aangeschreven.
t Veenhuus
De stichting ’t Veenhuus biedt vanuit hun locatie in het centrum van Veendam verschillende maatschappelijke activiteiten aan. Er wordt een sociaal ontmoetingsprogramma aangeboden met laagdrempelige activiteiten, zoals; gezamenlijk eten, organiseren van themadagen, breigroep, creatieve groep, etc. Om dit mogelijk te maken moeten aanpassingen worden uitgevoerd aan de huidige ontmoetingsruimte. De stichting ontvangt hiervoor een gedeeltelijke tegemoetkoming in de kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.