Direct naar de inhoud.

Sanne Meijer komt naar het Streekhistorisch Centrum Stadskanaal

  • door:
  • op:
Op de fiets onderweg

STADSKANAAL – Op zondag 19 maart komt Sanne Meijer naar het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal. Zij zal vertellen over de verschillende landschappen in Groningen en de bijzondere gehuchten die daar te vinden zijn. Sanne Meijer is studente en blogger en is sinds enige tijd wekelijks op vrijdagmiddag te horen op Radio Noord.

In haar lezing gaat Sanne Meijer op ontdekkingstocht door de provincie Groningen. Ze neemt de luisteraar mee op reis door de verschillende landschappen van Groningen: over de slingerende paadjes van het Westerkwartier, langs de dijken van het maritieme Lauwersland, door het weidse Hogeland en door het historische Gorecht, langs de uitgestrekte korenvelden van het Oldambt en de kanalen van de Veenkoloniën en door de groene bossen van Westerwolde.

Deze ontdekkingstocht wordt gemaakt aan de hand van Groninger gehuchten. De provincie Groningen kent een veelheid aan gehuchten, vaak met fantasievolle namen. Soms bestaat een Gronings gehucht uit een handjevol boerderijen, uit een verlaten begraafplaats, of enkel een eenzame kerk. Deze kleine plaatsjes zijn het allerleukst, juist omdat er zo weinig over bekend is. Hoewel gehuchten op het eerste oog misschien weinig spannend of belangrijk lijken, gaan er vaak onvoorstelbare verhalen achter schuil.

De lezing begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 4,00 per persoon. Voor donateurs van het SHC € 2,50 op vertoon van de pas.

Voor meer informatie en reserveren: tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal