Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voorjaarsweer op komst

RTV1

WEERONLINE – Er is voorjaarsweer op komst. Wel hebben we vandaag eerst nog te maken met veel bewolking en af en toe (mot)regen. Vanmiddag breekt vanuit het westen de zon door en stijgt de temperatuur naar 10 graden in het noorden. Door de matige tot krachtige (noord)westenwind voelt het wat frisser aan.

Morgen wordt het prima voorjaarsweer. De dag begint fris met op veel plaatsen een graadje vorst. Ook is het eerst nog grijs met lage bewolking of mist. De zon breekt snel door de wolkenvelden heen en de middag verloopt vriendelijk. Het is droog, er staat weinig wind en met 10-12 graden is het vrij zacht.

In het weekend heeft het zuiden de beste papieren. De zon laat zich vaak zien en het blijft zo goed als droog. Bij een zwakke zuidoostenwind kan het wel 14 of 15 graden worden, echt voorjaarsweer dus! In de rest van het land is het een paar graden minder zacht en komt meer bewolking voor. Mogelijk valt wat regen.

Volgende week lente?
Door de invloed van een hogedrukgebied is de kans groot dat het lenteweer de eerste dagen van de nieuwe week doorzet. De zon zal vaker tevoorschijn komen en op meer plaatsen in het binnenland kan de temperatuur stijgen naar 15 graden. Door de opklaringen blijven de nachten fris met lokaal een graadje vorst.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.