Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bewoners AZC Pekela hebben hun eigen muziektempel

Foto: Herman Alink

OUDE PEKELA – In het kader van NL Doet werd op het AZC-terrein te Oude Pekela een ware muzieklounge gemaakt. Oorspronkelijk was het een verzamelhok van allerlei dingen maar dit veranderde snel onder de bezielende leiding van medewerkers van de Vrolijkheid en bewoners van het AZC in een mooi geverfde (knaloranje), geïsoleerde ruimte die vervolgens werd ingericht met leuke stoeltjes en tafeltjes.

Mooi om te zien was dat verschillende nationaliteiten mekaar begrepen en vol enthousiasme het werk verzette, zelfs kinderen mochten meedoen om de wanden te verven, dat mondde natuurlijk wel uit tot geklieder maar men bleef gemoedelijk met elkaar omgaan. Tenslotte vonden vele muziekinstrumenten een plaatsje zoals een piano, keyboards, diverse slaginstrumenten en veel gitaren. Tijdens de werkzaamheden werd er begin van de middag een Nigeriaanse lunch met veel smaak verorberd.

Omstreeks 16.00 uur was men klaar en kon er geproost worden samen met de bewoners op het nieuwe onderkomen, wat uitnodigt om op een instrument te gaan spelen, een bandje samen oprichten dan wel gewoon te luisteren naar de andere. Ook is er genoeg ruimte om te dansen en dat gaat in ieder geval een keer per week gebeuren.

Ook zal er een pianolerares zijn, die bewoners zal helpen om op de piano te kunnen spelen. Vanmiddag liet Iryna Bondarenko uit Oekraïne al horen hoe prachtig ze speelt, ze heeft een conservatorium opleiding gevolgd en speelt al meer dan 30 jaar piano.

 

Ciwan uit Koerdistan zong liedjes uit zijn vaderland, gaat ook gitaarlessen geven. Het AZC Pekela heeft er een ruimte bij gekregen waar haar bewoners zich zeer mee zullen vermaken, want muziek is ook een middel om met elkaar in contact te komen, te communiceren, te genieten of tot rust te komen.

Nadine Spigt, coördinator van de Vrolijkheid vertelde ,dat het tegelijk een beetje de kick-off is om samen met mekaar te musiceren, b.v. elke woensdagavond is er inloopmuziekavond voor de inwoners, wat mogelijk tot optredens leidt in samenwerking met Pekel-Pop en anderen, dit alles onder het initiatief van ” The World we’re living in”. Naast de lessen en overige activiteiten hoopt ze dat de inwoners de ruimte zelf gaan beheren.

Vandaag was een intern feestje, maar morgen zullen ,ook in het kader van NLDoet,  allerlei bewoners van het AZC meehelpen met de vele andere projecten in Oude Pekela. Een mooi gebaar! (Herman Alink)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.